Tuesday, 15 September 2015 10:55

Vähän nykypäivää koskevia FB ajatuksiani

Written by

Hyvät FB ystävät, mikäli Uuden Sukupolven Suomalaisena ja Eurooppalaisena yritän kohdata ystäviäni ja muuten ihmisiä tasapuolisesti, tässä jaan kanssanne muuttamaa riviä. Olen hyvin iloinen että sekä FB ystäviäni että varsinkin newfinns.com kävijämäärä kasvavat hyvin ja kai niihin liittyen viimeaikoina olen saanut jokin verran kutsuja ”like my page” tyypillä – joista osa olen hyväksynyt, toiset olen lähinnä tarkoituksellisesti jättänyt hyväksymättä, mutta se ei tarkoita että arvostan toiset enemmän kuin toisia. Joten tässä vähän lisää, vaikka periaatteistani ja näkemyksistäni jostain ympärillemme olevista asioista:

-          Palkansaajien mielenosoitus tai suurlakko 18.9.2015 – siis en ole perehtynyt hyvin kaikkiin lakon syihin, mutta siitä mitä tiedän en periaatteessa tukisi sitä ja tässä on sanottava miksi. Ensinäkin maamme talous on hyvinkin huonossa kunnossa (vähän lisää siitä voisitte lukea vaikka tästä), sellainen jossa yksi Euroopan huonoimmilla ikärakenteilla bruttokansantuote supistuu ja velkatakkaa kasvaa, joka heijastuu maamme laskevalla luottoluokituksella … Suomi ja suomen talous on uudistettavaa, kilpailukykyasemiksi ja taottavimmiksi ja siihen nähden uusi suurlakko olisi mielestäni osaa velkatakan kasvutekijöistä, kuin pitäisi etsiä päinvastaisia ratkaisuja. Siihen nähden pääministerimme Sipilän ehdottama ”palkanalennus” (ymmärtääkseni pidentäen työaikoja) olisi järkevä ratkaisu tuottavuuden parantamiseksi. Suomella ei enää ole itsenäinen keskuspankki ja omaa valuuttaa ei voi devalvoida tuottavuuden parantamiseksi, jotten sisäinen (palkanalennus) devalvaatio jää yksi siihen tarkoitukseen järkeviä vaihtoehtoja. Muita keinoja on toki etsittävää, mutta jos nykyinen trendi jatkuu, ollaan pian kai seuraava Portugali (taloudellisesti)… 

-          Fortum ja Rosatom – itse asiassa laittoman irtisanomiseni jälkeen hain sieltä työpaikkaa, mutta ei onnistunut. Siis ydinenergia ei ole turvallisin energia-muoto (pahimmillaan), mutta sen sijan tuottavin, plus luo Suomeen työpaikkoja. Kyllä olen arvoiltaani vihreä ja en hyväksyisi paljon muita taustalla olevia asioita, mutta aikuisten elämässä on useinkin niin, että on otettavaa realistisesti järkevää vaihtoehtoa, vaikka se ei olisi täydellinen (mikä olisi?).

-          Pakolaiskriisistä jo kirjoitin seuraavasti ” Hei, viime aikoina puhuttiin ja kirjoitettiin aika paljon pakolaisista, turvapaikanahkioista jne., kuten luonnollisesti demokraattisessa maassa mielipiteet olivat ja ovat suuntaan ja toiseen. Ja tässä oma mielipiteeni – Uuden Sukupolven Suomalaisena ja Eurooppalaisena uskon että sivistyneessä maailmassa, sisältäen Suomi, pitää toimia sivistyneesti, joka vähimmillään edellyttää kirjattujen lakien ja laillisesti tehtyjen sopimusten noudattamista. Joten jos tietty henkilö tai ryhmä henkilöitä täyttää turvapaikan vaatimukset Suomen ja EU:n normiston mukaan, Suomen on noudatettava sitä. Se ei tarkoita että kaikki suomalaiset pitää sen hyväksyä, mutta vähemmän siitä tarkoittaa että vastustajat voivat pahoinpidellä tai muuten syrjiä pakolaisia, ne ovat rikoksia ja sivistyneen maailman vastaisia toimia.” ja mielipiteeni pitää edelleen paikkaansa.    

Olen valmis vastaanottamaan mielipidettänne ja vaikka perusteellista kritiikkianne, yllämainituissa tai muissa asioissa. Voi olla että jossain asioissa olen väärässä tai vähintään aina löytyvät minua viisaimpia ihmisiä, joita kuuntelen kiitollisesti!   

Ystävällisin terveisin, Rosti 

Read 1953 times