Wednesday, 18 March 2015 14:36

Karl Fazer jättää Suomen

Written by

Karl Fazer jättää Suomen ……

…. http://yle.fi/uutiset/karl_fazer_jattaa_suomen/7870769 ... tällä otsikolla voit Googlata lisää tietoa uutisesta tai lähinnä trendistä joka sisältää nimeä kuten Björn Wahlroos, Maarit Toivanen-Koivisto ja Jari Sarasvuo. Jälkimmäinen on osaltaan jatkanut Twiiterissä ”…Tuttujani on jättänyt Suomen…” keskustelulla (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79194-karl-fazer-heitto-kuumentaa-sarasvuo-tuttujani-jattanyt-suomen ). Siis kyseessä ovat Suomen tunnettuja liikemiehiä ja työnantajia, jotka tavallaan pakenevat epäystävällisen businessympäristön takia …. Itse en olekaan mainittujen nimien tasolla, mutta voin kyllä todeta että omalta ystävä- ja tuuttaavaa piiriltäni on lukusissa joukko Suomesta poislähteneitä ja lähteviä nuoria koulutettuja ihmisiä tai pienyrittäjiä ja asia on Suomen kannalta erittäin huolestuttava!

Jälleen Suomella on yksi Euroopan Unionin huonoimpia ikäretkenteitä, supistuva BKT, kasvaava velkatakkaa ja vastaavasti alentuva luottoluokitus. Miten asiat korjataan jos maasta karkotetaan omia, sijoittajaa, työnantajia tai nuoria ihmisiä!? Päinvastoin trendi pitäisi kääntää 180 asteeseen, mutta ei vaan tyhjillä piheillä ennen vaaleja, vaan todellisilla teoilla ja faktoilla. Siis tilanne maassamme ei näytä hyvältä ei sisältä eikä ulkopujollisesti katsottuna. Viitaten jälkimmäiseen esille tuon Olli Rehnin blogissaan annettu näkemys (ks. Kauppalehden artikkeli):

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/rehn-vihjaa-komission-edustusto-puuttuu-suomen-sisapolitiikkaan/U2XLMugy

”… Yleisön joukossa vaalitenttiä seurannut Rehn käveli ulos tilaisuudesta saatuaan puheenvuoron vasta tunnin sivustaseuraamisen jälkeen.…. Rehnin mielestä EU-tentin järjestelyongelmat heijastelevat Suomen henkistä tilaa.

Monet voivat sanoa, että olen hyvin erilainen tai jopa provosoiva, joka sinänsä tavoittelen uuden ajattelutavan kannalta …., mutta itse kysyn mihin mennään jos monet omat kokeneet liikemiehet ja poliitikot eivät kelpaa tai viihdy kotimaassaan!?

 

P.S. Julkaistuani artikkelin huomasin myös uutisen ”jäähyväisverosta” mm. ” Verottaja ehdottaa – Suomesta muuttaville jäähyväisvero” (http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/il-verottaja-ehdottaa-suomesta-muuttaville-rikkaille-jaahyvaisvero/4915376 ). Siis mielestäni aloite on käsittämätön ja sinänsä osaa nykyisen Suomen epäystävällisestä henkisestä tilasta … Asiasta sanoisin näin, vaikka sellaista veroa vastaanotettaisiin, todellisuus on vain toinen. Muun muassa pätevät ja varakkaat ihmiset osaavat kyllä löytää tiensä ja siirtyä eteenpäin vähemmän tai enemmän haluamansa tavalla. Ikävä on taas se että omia päteviä liikemiehiä yritetään rangaista menestyksestään kun pitäisi olla täysin pain vastoin!

Ystävällisin terveisin, Rosti  

Read 1884 times
Login to post comments